Zprávy

Tržby Intersportu ve Francii vzrostly vloni o 10%

17. dubna 2018

Intersport zaznamenal za rok 2017 ve Francii růst o 10%, celkové tržby zde činily 2 miliardy eur, v roce 2016 to byly 1,8 miliardy. O tři procentní body na 22% vzrostl i celkový podíl řetězce na sportovním trhu. Intersport tak tvoří významnou konkurenci k domácímu a dominantnímu řetězci Decathlon, jehož tržby byly v loňském roce více než 4 miliardy eur. Za posledních sedm let vzrostly tržby Intersportu ve Francii o 800 milionů eur. Pro letošní rok plánuje řetězec tržby 2,2 miliardy eur, pro rok 2020 téměř 2,5 miliardy eur.

V Intersportu se velmi dobře prodávala obuv, doplňky a kola. Společnost vlastní největší továrnu na výrobu kol ve Francii, která zvýšila svůj obrat o 15% hlavně díky vysokému prodeji elektrokol. Letos plánuje vyrobit dvojnásobek loňské produkce rovnající se 100 000 kusů.

Intersport otevřel za loňský rok devět nových prodejen v horských střediscích, celkem jich ve Francii provozuje 652. Na 27 vzrostl počet obchodů Blackstore, díky osmi novým prodejnám se zvýšil počet prodejen The Athlete’s Foot na 12. O 27 procent vzrostl počet majitelů věrnostních karet. Internetový prodej tvořil pouhé jedno procento z celkového obratu. Růst objednávek se očekává u konceptu click-and-collect, který se začne fungovat ve druhém čtvrtletí letošního roku.