Zprávy

Tržby Intersportu vzrostly o 13%

19. prosince 2017

Intersport Rakousko, ke kterému patří také obchody v Česku, Maďarsku a na Slovensku, se může těšit z tržeb, které vzrostly oproti loňsku o 13%. Celkový obrat řetězce tak činil 607 milionů eur. Městské obchody a půjčovny Intersport vykázaly meziroční tržby vyšší o 15%, činily 505 milionů eur. Základem pro úspěšný rok byl podzim 2016, kdy zahájilo v Rakousku provoz devět nových prodejen. Do konce roku se má otevřít ještě 15 obchodů, mezi nimi budou některé s plochou 3000 m².

Nejvíce tržily segmenty cyklistiky (nárůst o 33%), outdooru (+23%) a alpského lyžování (+18%). Velmi dobře se prodávaly lyže, helmy a lyžařské oblečení. V létě se dařily prodeje u turistické a běžecké obuvi, ale také u fitness textilu a plavek. Opravdovým hitem se stala elektrická kola, tržby v tomto segmentu se zvýšily o 72%.

Tržby v půjčovnách Intersport vzrostly o 70%. Rostou také prodeje přes internet. Listopadové tržby prodejů přes internet byly meziročně o 80% vyšší, z čehož profitují i sami obchodníci, například počet rezervací přes Check & Reserve vzrostl v listopadu 2017 o třetinu.