Zprávy

Turné 4 můstků má nové sponzory

15. listopadu 2018

Tradiční závody skokanů na lyžích na přelomu roku Turné 4 můstků mají nové složení sponzorů. Se sponzoringem skončily společnosti Intersport a Milka, nově přibyl výrobce garážových vrat Hörmann. Ten podepsal dvouletou smlouvu do konce sezóny 2019/20. Jeho logo bude k vidění na startovních číslech, na LED bannerech i na stěně při vyhlašování vítězů při závodech v Innsbrucku.

Hörrmann se angažuje i v jiných zimních sportech – např. u biatlonových závodů světového poháru, kde vystupuje od sezóny 2016/17 jak prémiový sponzor, tedy sponzor druhé úrovně. Jeho logo je k vidění také u německé fotbalové reprezentace.

Dalším novým sponzorem je společnost Liqui Moly. Tato firma sponzorovala a bude sponzorovat ve dvou posledních sezónách celkem 226 akcí u zimních sportů. Jedná se mimo jiné o Světový pohár v severské kombinaci, ve skocích na lyžích i v alpském lyžování, hokejové mistrovství,Světový pohár v rychlobruslení, shorttracku a Světový pohár bobistů a skeletonistů včetně mistrovství světa.

Nedávno oznámili organizátoři,Turné, že byla také prodloužena smlouva s pivovarem Veltins jako hlavním sponzorem. Za balíček pro hlavního sponzora platí společnosti mezi 700 000 až jedním milionem eur za sezónu. Ve sponzoringu pokračuje také Bauhaus. Od jara se novým prezentujícím sponzorem stal na příští čtyři roky (do konce sezóny 2021/22) polský výrobce sportovního zboží 4F, který nahradil na této pozici automobilku Audi. Audi nastoupila do Turné v sezóně 2014/15 jako hlavní sponzor, o rok později postoupila na pozici prezentujícího sponzora.

4F by měl v rámci sponzoringu zaplatit za celou dobu kolem pěti milionů eur.