Zprávy

Turné čtyř můstků v číslech

Poslední ročník Turné čtyř můstků sledovalo 141 miliónů diváků po celém světě. Jen na německých stanicích ARD a ZDF to bylo 34,07 miliónů diváků. Nejdražší dvacetivteřinový spot na stanici ARD stojí 15 200 eur. Prémiový balíček na rok 2016 s dvěma sólo reklamami, devíti umístěními v dělené podobě a jedním klasickým reklamním blokem se prodával za 233 400 eur. Závody vidělo přímo pod můstky 110 tisíc diváků.

Zisk přinášejí závody nejen samotným závodníkům, ale i pořádajícím klubům. Německý a rakouský lyžařský svaz vydělal každý po dvou milionech eur, které dostal od marketingové firmy Infront, kterou financují velcí sponzoři. Novým sponzorem pro tuto zimu je automobilka Audi, která do zimních sportů každoročně investuje přibližně 12 miliónů eur. Dalšími z velkých sponzorů Turné jsou Veltins, Bauhaus, Generali a Intersport. Intersport byl jako sponzor viděn již při 25 ročnících tohoto skokanského grandslamu.

Samotní skokané si mohou nejvíce vydělat i s bonusy 55 tisíc eur, celkový vítěz dostane 18 500 eur, vítěz každého dne 9 200 eur. Od roku 1953 se zatím jen jednomu závodníkovi podařilo vyhrát všechny čtyři závody během jednoho ročníku, byl jím Sven Hannawald.