Zprávy

Úspěšný projekt Tecnicy – Recycle Your Boots

30. října 2022

Tecnica Group přivedla k životu v roce 20121 projekt „Recycle Your Boots“, v rámci kterého sesbírala 4 200 lyžařských bot různých značek, demontovala a vytvořila z nich nové produkty. Projekt pod zkratkou RYB se týkal zákazníků, kteří si koupí obuv Tecnica a zároveň odevzdají použitou obuv v některém k projektu připojených obchodů. Těch bylo 54 v sedmi zemích.  Při demontáži jsou z bot získávány suroviny, ze kterých se vyrábí nové boty a další produkty pro horský sport. Cílem projektu bylo také povzbuzení prodeje zimního zboží. Na projektu se podílí italská firma Fecam, která se stará o demontáž bot, a firma Laprima Plastics Werke, která rozložené plastové a kovové části dále zpracovává. 

Cílem projektu je během tří let sesbírat 20 000 párů obuvi. Do projektu se kromě Itálie, Německa, Rakouska, Švýcarska, Francie a Švédska mají nově zapojit Velká Británie, Belgie, Nizozemí a Česká republika. 

Tecnica plánuje představení projektu také dalším výrobcům sportovního vybavení. Vymyslela také tzv. pas pro recyklaci a materiály. Od kolekce 2023/24 mají být všechny modely obuvi Tecnica vybaveny QR kódem, který má firmě Fecam poskytnout přesné informace o použitých materiálech.