Zprávy

Viaplay Group získala Premier Sports

19. srpna 2022

Mezinárodní vysílací společnost Viaplay Group AB získala do svého portfolia britskou stanici Premier Sports. Hodnota transakce činí 30 milionů liber. Vysílací služby Viaplay začnou ve Velké Británii fungovat tento podzim. Premier Sports vlastní vysílací práva na mnoho sportovních lig. Ve fotbale LaLiga, Scottish Cup, Scottish League Cup a Coppa Italia, v rugby United Rugby Championship, Rugby Football League a Top 14, dále pak motoristický NASCAR a nejvyšší britskou hokejovou Elite Ice Hockey League. Nově tak všechny platformy Premier Sports budou vystupovat pod označením Viaplay. 

Premier Sports s televizními kanály Premier Sports 1, Premier Sports 2 a streamovací službou Premier Player má v současnosti 222 tisíc předplatitelů. Provozuje také kanál FreeSports financovaný z reklam. Většinu z Premier Sports vlastní Setanta Sports. Tržby stanice se v roce 2021 zvýšily o 33 % na 26,4 milionů liber. Stanice vznikla v roce 2009 v Dublinu.

Viaplay Group vysílá v severských a pobaltských zemích, v Polsku, USA a v Nizozemí. Po expanzi do Velké Británie mají v roce 2023 následovat Kanada, Německo, Rakousko a Švýcarsko. Celkem by tak byl její signál k vidění ve 21 zemi světa.