Zprávy

Virgil van Dijk je ambasadorem Heinekenu

8. dubna 2024

Hvězda a kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk se stala vůbec prvním současným hráčem, který podepsal smlouvu jako globální ambasador značky nizozemského pivovarnického gigantu Heineken. Fotbalista povede nejnovější kampaň značky s názvem "Na zdraví skutečných tvrdých fanoušků", která má bojovat proti negativním stereotypům o fanoušcích. Kampaň byla zahájena televizní reklamou a propagací na sociálních sítích

Van Dijkovu několikaletou smlouvu vyjednala nově založená agentura pro sportovní marketing a produkci obsahu Quattro Sports Group, kterou založili Duncan Ross, bývalý senior viceprezident společnosti Wasserman pro marketing sportovců, a Steven Halliwell, zkušený stratég. Quattro Sports Group hodlá spolupracovat s řadou sportovců a značek v různých sportech a zaměřit se na veškeré marketingové aktivity mimo hřiště, včetně sponzoringu, produkce obsahu, médií a PR.

"Na fanoušky 'Real Hardcore' jsem jako hráč hrdý a vážím si jich," uvedl van Dijk v prohlášení. "Myslím, že znovuzískání tohoto výrazu je důležité, historické negativní konotace jsou něčím, co musíme ze hry odstranit, nikdo se rasistou nerodí, myslím, že klíčové věci pro změnu jsou vzdělávání a vzájemná komunikace.