Zprávy

Vítězství přineslo radost i Woodsovým sponzorům

25. dubna 2019

Nedávné vítězství Tigera Woodse na golfovém turnaji Masters v Augustě udělalo radost nejen samotnému hráči, ale i jeho sponzorům. Podle analýzy sponzorů, kterou provedla firma Apex Marketing Group, přineslo vítězství značce Nike 22,5 milionů dolarů. Celkově se zisk zeleného saka postaral o výnosy pro sponzory ve výši 23,6 milionů dolarů.

Litovat mohli částečně ti sponzoři, kteří Woodse opustili po jeho části kariéry spojené se skandály a zdravotními potížemi. V této době s ním přestaly spolupracovat například firmy AT&T, Gillette nebo Tag Heuer. To ale otevřelo dveře dalším partnerům, jako jsou Monster Energy, sponzorovi Woodsova bagu. Vítězství v Augustě přineslo této fimě 960 tisíc dolarů. Firmě Bridgestone, která je sponzorem golfových míčků, přinesl zisk titulu 134 tisíc dolarů. Dalšími Woodsovými sponzory jsou kluboví sponzoři – TaylorMade, japonská farmaceutická společnost Kowa a indický výrobce motocyklů Hero.

Tento titul byl pro Woodse prvním po deseti letech na turnaji Masters a teprve druhý na PGA Tour za posledních pět let. Celkově Woods získal v Augustě páté vítězství, je majitelem 15 majorů, což jsou jen tři za rekordem Jacka Nicklause.