Zprávy

Vstříc jarnímu slunci na svazích Korutan

Lyžování na slunci má v Korutanech zvláštní význam. Korutany totiž nejsou pouze nejjižnější spolkovou zemí Rakouska, ale také nejslunečnější. Není divu, že si zde můžete obzvlášť dobře vychutnat kombinaci perfektně upravených sjezdovek a jarního slunce.

A zatímco korutanská lyžařská střediska s fantastickým stavem sjezdovek lákají k lyžování na slunci a lenošení na slunečních terasách, v údolí na úpatí Alp se probouzí jaro.

Sváteční a veselá nálada pak panuje o Velikonocích - rodinné slavnosti, kterou určují zvyky a tradice.

Ze zimního spánku se neprobouzí jen příroda. Jako mávnutím kouzelného proutku to lidi táhne do volné přírody. Cyklisté plni radosti šlapají do pedálů na svých prvních výletech a objevují nové cesty. Hráči golfu si dobývají zpět sytě zelené fairways a svým oblečením dodávají hřištím pestrobarevný nádech. V kavárnách a restauracích u korutanských jezer je v ceně pokrmů korutanské alpsko-jadranské kuchyně zahrnuta i porce slunečních paprsků. Návštěvníci termálních lázní a lázeňských domů mohou trávit první hodiny wellness na čerstvém vzduchu a očima přitom bloumat po nádherné horské krajině jezerní země. Dny se pomalu prodlužují a jsou intenzivnější. Zima v Korutanech - ryzí elixír života!

Bad Kleinkirchheim vyznává program "Ze sjezdovek do lázní". Místo konání Světového poháru tak pro slunné období zimy, od 8. března 2015, přišlo s obzvlášť atraktivní nabídkou. Při rezervaci v partnerském podniku je v ceně zahrnuta nejen možnost využití 103 kilometrů perfektně upravených sjezdovek, ale také sleva 50 procent na vstup do termálních lázní. Není divu, že lyžařské středisko Bad Kleinkirchheim/St. Oswald s oběma termálními lázněmi St. Kathrein a Therme Römerbad patří k nejoblíbenějším lyžařsko-lázeňským regionům Rakouska.

V regionu Villach si přijdou na své příznivci lyžování na slunci: Po celý den si ve střediscích Gerlitzen a Dreiländereck vychutnávají ty nejslunečnější sjezdovky v srdci Korutan a poté je čeká překvapení v podobě koupání, plavání a wellness. Možnosti k tomu nenabízejí jenom korutanské termální lázně „KärntenTherme“, které všem lyžařům poskytnou slevu 20 procent. Tajným tipem a skutečným přírodním klenotem je termální pramen Villacher Maibacherl, který teče jen tehdy, když roztává sníh a je ideální pro koupání. Termální pramen uprostřed volné přírody má teplotu 28°C. O příjemné ukončení vydařeného jarního dne se postará procházka nákupním městem Villach.

S počasím připomínajícím jaro jako z čítanky a se zárukou sněhu na sjezdovkách nabízí Katschberg svým hostům ty nejlepší předpoklady pro nádherný pobyt - a to až hluboko do jara. Vydařená zimní dovolená začíná v 1600 metrech nad mořem, a sice zcela podle hesla "Z postelí hotelů Falkensteiner Hotels Katschberg nebo Hinteregger Hotels Katschberg přímo na sjezdovku". Tyto přednosti zde ocení především rodiny. Z čeho jsou hosté Katschbergu nadšeni? Z kuchařského umění na chatách a slunečného Apres Ski. Lyžařské středisko Katschberg sahá až do nadmořské výšky 2200 metrů, a nabízí tak největší záruku sněhu v Korutanech.

Požitek z lyžování a lázní v regionu Villach – 4 dny od € 216,- na osobu

Zimní zábavné balíčky v Katschbergu – rychle na cestu - od 180,- € na osobu

Lyžařské a lázeňské týdny v Bad Klenkirchheimu – 7 nocí vč. skipasu

od 308,- € na osobu

www.zima.korutany.com