Zprávy

Výsledky Intersport Austria v zimní sezóně 2022/23

2. srpna 2023

I přes horší sněhové podmínky a mírné teploty zaznamenal Intersport Austria v období říjen 2022 až březen 2023 dobré výsledky. Tržby ve jmenovaném období činily 380 milionů eur, což znamená meziroční růst o 5 %. Nejlépe se prodávalo lyžařské a snowboardové vybavení, obzvláště pro děti. K dobrým výsledkům přispěly také dobré prodeje kol a outdoorových produktů na podzim i během zimních měsíců s mírnými teplotami. Zajímavým faktem je, že turistické vybavení se stalo celoročním artiklem, což dokládají také prodeje zimní, nepromokavé obuvi. 

Zimní prodeje charakterizovala saturace trhu v oblasti skialpinismu a běžeckého lyžování kvůli velkému nárustu prodejů v minulých letech. Naopak rostla oblast půjčoven lyží a zimního vybavení. Nejvíce zákazníků má Intersport Rent z Německa, Nizozemí a Velké Británie. 

Intersport vyvinul vlastní obchodní koncept pro kola. První takovou prodejnou byl obchod v Maria Alm, další následoval v obchodním centru G3 Shopping Resort Gerasdorf. 

K Intersport Austria Group se sídlem v rakouském Welsu patří 104 obchodníků s 280 provozovnami v Rakousku, kde je celkem zaměstnáno přes 4 tisíce lidí. Celková prodejní plocha činí 190 000 m². Intersport Austria také lincencuje prodejny v Maďarsku, České republice a na Slovensku.