Zprávy

Výsledky prodeje outdoorového zboží u Sport 2000

30. července 2019

Za prvních pět měsíců roku se celkové tržby u Sport 2000 zvýšily o 10,8 %. V oblasti outdooru zaznamenalo sdružení růst tržeb o 5,1 %. Dařilo se obzvláště prodeji outdoorové obuvi a textilií. Celkově vzrostl podíl outdooru na tržbách na 22%, což z něj dělá nejlépe prodávanou produktovou kategorii.

Pro rok 2020 sdružení připravuje se svými hlavními značkami kampaň „Mission Outdoor” a investice do nových konceptů. Kampaň Mission Outdoor má spolupracovat s 15 hlavními outdoorovými značkami, kde „jméno bude opravdu znamenat program.“ Týkat se bude všech informačních kanálů – od internetu, přes sociální sítě až po klasikou reklamu na bilboardech a dalších inzerce. Spojena bude také s produktovými testy a outdoorovými zážitky.

Po konceptu „Absolute“ pro běžecké a teamsportové speciálky se další nový koncept bude věnovat celkovému zážitku nakupování jak pro zákazníka, tak pro obchodníka. Hlavními body budou znalosti expertů, vášeň a empatie partnerů Sportu 2000. Zároveň bude na zákazníka čekat moderní, flexibilní a značně digitalizovaný obchodní koncept, který nabídne mnohem více, než prodej. První takový obchod má být otevřen na podzim příštího roku.

Jako další hlavní témata pro budoucnost sdružení byly vytyčeny: digitalizace, posilování vlastních značek, vertikalizace (jednotné směřování například sortimentu) a datový management.