Zprávy

Výsledky společnosti Puma za 2. čtvrtletí 2018

1. srpna 2018

Výrobce sportovního zboží Puma utržil za druhé čtvrtletí roku 2018 i přes obtížnou hospodářskou situaci ve světě  1,049 miliardy eur, což znamená nárůst o 15%. Růst byl zaznamenán ve všech regionech a produktových kategoriích. Ukazatel EBIT se zvýšil o 33% na 57 milionů eur, ve stejném období roku 2017 činil 43 milionů eur.  Podle CEO firmy Bjørna Guldena je to výsledkem flexibility firmy, která je schopna velmi rychle reagovat na měnící se vkus a poptávku svých zákazníků.

S kladnou reakcí se setkalo také rozhodnutí společnosti Puma opět vstoupit do basketbalového sportu. Gulden rovněž ocenil sponzoring v rámci mistrovství světa ve fotbale. V obuvi značky Puma hráli na světovém šampionátu například Antoine Griezmann a Romelu Lukaku, kteří obsadili druhé a třetí místo v žebříščku nejúspěšnějších střelců.

Za první pololetí roku 2018 se v porovnání se stejným obdobím loňského roku tržby zvýšily o 18% na 2,18 miliardy eur. Prognózy na celý rok předpovídají EBIT ve výši 310 a 330 milionů eur, což by odpovídalo růstu o 30%, a to i přes obtížnou hospodářskou situaci, stále se měnící trendy a měnové kurzy.