Zprávy

Vytrvalkyně Tereza Hrochová se připojuje k rodině atletů PUMA

13. května 2024

Sportovní značka PUMA se propojuje s výraznou českou běžkyní a čtrnáctinásobnou mistryní ČR Terezou Hrochovou. Tereza se tak jako hvězda vytrvalostního běhu připojuje do rodiny atletů PUMA vedle Moiry Stewartové nebo Kristiiny Mäki a společně s nimi bude využívat nejnovější technologie běžeckého světa. V obuvi PUMA bude česká olympionička z Tokia trhat nejen nové rekordy, ale postaví se v nich také na start Letních olympijských her v Paříži 2024.

Mladá všestranná běžkyně Tereza Hrochová sklízí jeden úspěch za druhým. Domácí tituly vlastní nejen z půlmaratonu, ale také z krosu nebo běhu do vrchu. V květnu 2021 se se svým maratonským debutem a časem 2:29:06 kvalifikovala na letní olympijské hry v Tokiu. V lednu tohoto roku si vybojovala další maratonský úspěch, kdy ve španělské Seville s časem 2:26:38 zaběhla olympijský limit a zajistila si tím účast na olympiádě v Paříži. Vylepšila si tak o téměř dvě a půl minuty svůj osobní rekord a zařadila se na 3. místo českých historických tabulek.

Tereza Hrochová excelovala také na dubnovém pražském půlmaratonu, kde byla mezi Češkami první. Dalším velkým milníkem pro ni budou olympijské hry v létě, kdy se postaví na start v nových modelech tenisek PUMA Nitro. „PUMA pro mě byla přirozenou volbou, protože tvoří zázemí pro výjimečnou komunitu špičkových atletů ze všech koutů světa. Jsem ráda, že mě PUMA podpoří v mojí kariérní dráze. Jsem si jistá, že mi na olympiádě v Paříži jejich běžecké boty přinesou štěstí,“ dodává Tereza Hrochová.