Zprávy

Willi Bogner odchází z vlastní firmy

12. prosince 2019

Majitel sportovní značky Bogner – Willi - se rozhodl z firmy odejít a svou práci předat správci firmy, čímž je prozatím vyřešena situace možného prodeje. K tomuto rozhodnutí došlo po mnoha letech zvažování mnoha možností. Roli a práci Bognera převezme Arndt Geiwitz, který pomáhá v několika rodinných podnicích vyřešit situaci následovnictví.

77 letý podnikatel seznal, že se operativnímu procesu ve firmě nedokáže tak intenzivně věnovat, jak by bylo potřeba. Problém předání firmy Bognerovi komplikoval fakt, že jeho dcera nemá ambice zapojit se do vedení podniku, jeho syn již zemřel. Dcera je však součástí dozorčí rady.

Firmu Bogner založil otec Williho Bognera v roce 1932. Willi se ji pokoušel prodat již před několika lety. Pomáhala mu v tom americká investiční banka Goldman Sachs. Bognerovi se však investoři, kteří měli o firmu zájem, nezamlouvali a nevyhovovala mu ani kupní cena.

Firma se v posledních letech potýkala s častými změnami na pozici CEO i poklesy tržeb. Nyní se snaží etablovat se na trhu jako tradiční, ale luxusní značka. Jejím hlavním cílem však stále zůstává ziskovost. Vloni utržila firma 157 milionů eur, zisk však činil pouze 300 000 eur.