Zprávy

Wimbledon se bude rozšiřovat

20. prosince 2018

Členové wimbledonského golfového klubu Wimbledon Park Golf Club se 120 letou historií hlasovali pro prodej svých pozemků tenisovému klubu All England Club (AELTC), který je pořadatelem wimbledonského grand slamu. Hodnota kontraktu je 65 milionů liber. S prodejem asi 29 hektarů sousedících pozemků souhlasilo 82% hlasujících. Každý ze 750 členů tak dostane asi 86 tisíc liber.

AELTC využije novou plochu na rozšíření soutěžních kurtů, které budou určeny mimo jiné pro hraní kvalifikačních zápasů. Souhlasnému stanovisku členů golfového klubu předcházela dlouhá jednání a dokonce změny stanov, aby k hlasování mohlo vůbec dojít. Pozemky tenisového klubu, který zahájil svou činnost již v roce 1868, se touto akvizicí rozšíří trojnásobně. I když k prodeji opravdu dojde, bude pozemky golfový klub využívat až do roku 2021, devítijamkové hřiště bude v provozu až do roku 2022.

Wimbledon modernizuje i stávající zařízení, nyní se pracuje na zastřešení hlavního kurtu, které by mělo sloužit svému účelu již při turnaji v roce 2019.