Zprávy

Wintersteiger má pro letošní sezónu mnoho novinek

Foto: Wintersteiger

6. listopadu 2023

Společnost Wintersteiger byla založena jako strojírenský podnik ve městě Obernberg am Inn přesně před 70 lety. Její čtyři hlavní divize fungují od letošního léta jako samostatné společnosti. Vize budoucnosti restrukturalizované skupiny společností je jasně formulována: být blíže zákazníkovi, otevírat nové oblasti podnikání, udávat trendy jako technologický lídr a být úspěšný jako skupina.

V oblasti sportu se nyní firma zaměřuje na zcela nové trhy s divizemi Bike Services a Drying & Hygiene, které vyžadují další know-how. "Zejména v divizi Bike vkládáme do budoucnosti velké naděje, a to nejen kvůli současné revoluci v mobilitě," komentoval Daniel Steininger, jednatel společnosti Wintersteiger Sports GmbH.

Specialista na servis lyží a snowboardů představil na zahájení Světového poháru v Söldenu minulý víkend nový kompaktní servisní stroj, který bude využíván při závodech. Rakouská společnost slibuje některé funkce, které dosud nebyly na trhu k dispozici. Novinkou bude také závodní tým Wintersteiger, který se specializuje na potřeby závodníků a stará se o mezinárodní federace i výrobce a značky lyží. Další novinky pro trh půjčoven plánuje Wintersteiger představit na jaře 2024.