Zprávy

WTA má nového titulárního partnera

21. března 2022

Ženská tenisová asociace WTA uzavřela několikaletou smlouvu s novým titulárním sponzorem, kterým se stala firma Hologic. Podle prezidenta tour Mickyho Lawlera se jedná pravděpodobně o největší smlouvu v ženském sportu. Pro zdravotnickou firmu Hologic, která se zaměřuje na služby pro ženy, se jedná o první hlavní sportovní sponzoring. K jejímu rozhodnutí přispěl podle vedení firmy přístup WTA k případu Pcheng Šuaj a fakt, že WTA dala při zrušení turnajů v Číně přednost bezpečí hráček před turnaji, které přinesly organizaci třetinu každoročního obratu. V rozhodnutí hrál roli také fakt, že WTA má „globální dosah“.

Finanční detaily smlouvy nejsou známé, ale WTA ji popisuje jako největší ve své historii. Je pravděpodobné, že roční částka značně převyšuje tu, kterou WTA dostávala od posledního titulárního partnera – firmy Sony Ericsson. Jejich šestiletá spolupráce, která se skončila v roce 2010, měla hodnotu průměrně 14,7 milionů ročně. 

Hologic bude nejen v názvu, ale objeví se také na sítích všech WTA akcí a jako virtuální brand kolem kurtu. Spolupráce bude také probíhat v oblasti výzkumu a zdraví žen. Spolupráce s firmou Hologic dovolí WTA zachovat rovnost odměn na svých turnajích nejvyšší úrovně a zlepšit odměny při ostatních turnajích. Místo konání WTA finále bude potvrzeno na konci března, poslední rok se konalo v Mexiku s dotací 5 milionů dolarů.