Zprávy

XXL Sports otevírá v Rakousku další prodejnu

14. srpna 2018

Norský řetězec XXL Sports & Outdoor pokračuje v expanzi na rakouském trhu. Na podzim plánuje otevření čtvrté prodejny v ShoppingCity Seiersberg u Grazu. V březnu zahájil provoz obchod PlusCity v Paschingu u Linze.

Nová prodejna u Grazu bude mít plochu 4 000 m², dvě prodejny – v Shopping City Süd ve Vösendorfu a prodejna u Linze mají plochu o tisíc metrů větší. Nová prodejna se zaměřuje na sedm hlavních oblastí: lyže a kolo, sport a fitness, sportovní oblečení, obuv, outdoor a lov. Řetězec při tom zdůrazňuje, že se zaměřuje na prodej známých rakouských a mezinárodních značek, podíl jeho vlastních značek činí pouze 6%. XXL také upozorňuje na kvalitu svého poradenství, které je zajištěno počtem 75 zaměstnanců na prodejnu.

 XXL Sports & Outdoor je na rakouském trhu přítomen od roku 2017. Své zboží prodává kromě norského trhu ještě ve Švédsku a Finsku. Díky expanzi zvýšil své tržby v loňském roce o 12% na 896 milionů eur. Aktuálně provozuje 80 prodejen, 30 z nich je v Norsku. Za první pololetí 2018 měl řetězec tržby 460 milionů eur, což odpovídá meziročnímu růstu o 17%. Tržby v Rakousku za stejné období činily 14,8 milionu eur.