Zprávy

Zájem Číňanů o Amer Sports

13. září 2018

Podle informací z médií existuje zájem čínského koncernu Anta Sports o koupi společnosti Amer Sports. Má se jednat o částku vyšší než 4 miliardy eur. Na burze v Helsinkách měl koncern Amer v pondělí tento týden hodnotu 3,34 miliardy eur. V úterý se hodnota akcií zvýšila o 11,8%  poté, co agentura Bloomberg o zájmu Číňanů informovala. Následně bylo obchodování kvůli výkyvu kurzu zastaveno. Oficiální nabídka čínské strany by mohla následovat v nejbližších týdnech. Pokud by k prodeji došlo, musí souhlasit 90% akcionářů.

Zájem Anty o Amer Sports trvá již delší dobu. Čínská firma plánuje posílení expanze do zahraničí a hledá si již etablované značky. Její nejznámější akvizicí je zatím převzetí značky tenisového vybavení Fila. V Číně prodává Anta zboží pod vlastní značkou.

Pod koncern Amer Sports patří značky Salomon, Arc’teryx, Peak Performance, Atomic, Mavic, Suunto, Wilson, Precor, Armada Skis, ENVE, Louisville Slugger, DeMarini a Sports Tracker. Atomic patří ke koncernu od roku 1994, v roce 2017 utržil 170 milionů eur.