Zprávy

Ze Sky bude Team Ineos

23. března 2019

Britská petrochemická společnost Ineos se stane prvního května oficiálním majitelem cyklistické stáje Team Sky, která se tak přejmenuje na Team Ineos. Televizní společnost Sky oznámila na konci loňského roku, že končí s desetiletou etapou v cyklistice. S logem Sky stáj vyhrála osm největších Tour, dominovala Tour de France, kde vyhrála šest ze sedmi ročníků, její leader Chris Froome vyhrál v roce 2017 Vueltu a v roce 2018 Giro d´Italia.

Poprvé se ukáže Team Ineos na závodech Tour de Yorkshire 2. května. Nový majitel převzal s týmem všechny smlouvy s jezdci, doprovodem i partnery. V cyklistice vidí sport, který získává na popularitě po celém světě, je rozšířený i mezi běžnou populací, je dobrý pro naše zdraví a má vliv na snižování emisí i zkracování kolon. Bohužel mnoho lidí vidí za tímto krokem spíše ovlivňování názoru společnosti, že se jedná o ekologicky zodpovědnou firmu.

Ineo je největší britskou společností v soukromých rukách, za rok 2018 měla zisk ve výši 2 miliardy liber. Patří nejbohatšímu Britovi, Siru Jimu Ratcliffeovi, jehož majetek má hodnotu 21 miliardy liber.