Zprávy

Zemřel Josef Fischer

6. září 2020

26. srpna zemřel ve věku 90 let syn zakladatele a vlastník společnosti Fischer Sports GmbH Josef Fischer. Narodil se 12. září 1929 v Ried im Innkreis. Vyučil se na stolaře a úspěšně absolvoval také obchodní školu ve Vídni. V roce 1951 nastoupil do rodinné firmy a po smrti svého otce, v roce 1959, převzal v necelých 30 letech se svou sestrou vedení firmy. Za jeho působení se Fischer stal jednou z největších a nejmodernějších továren na výrobu lyží na světě.

V roce 1973 převzala firma Fischer společnost Löffler a její produkci pleteného zboží. Zakrátko se stala tato značka velmi důležitou součástí celé skupiny. Josef Fischer se v roce 1990 stáhl z denního provozu firmy, do roku 2003 však zůstal předsedou dozorčí rady. V roce 2007 odešel s konečnou platností do penze tím, že odstoupil i z místa běžného člena dozorčí rady, s firmou však zůstával i nadále úzce spojen.

Podle vedení společnosti ztrácí firma s umrtím Josefa Fischera člověka, který miloval lyžování a po několik desetiletí udával tomuto odvětví tvář svými vizionářskými myšlenkami. Jeho vášeň pro tento sport byla ohromná a stala se dodnes hlavním rysem celé firmy. CEO firmy Franz Föttinger zároveň ubezpečil své spolupracovníky, že i po smrti majitele zůstává daná struktura holdingu, kterou vedou dvě nadace v rodinném vlastnictví.