Zprávy

Zimtstern končí s výrobou zimního sortimentu

27. února 2018

Firma Zimtstern končí s výrobou oblečení i obchodní činností. Značka byla založena v roce 1995 dvěma snowboardisty, vyráběla nejdříve snowboardové oblečení, postupně se sortiment rozšiřoval o oblečení pro lyžaře, cyklisty a streetwear. Od roku 2013 patří firma společnosti Aargauer Oel-Pool AG, kterou ze 45 procent vlastní Lagerhäuser der Centralschweiz AG.

Značce Zimtstern se nepodařilo ani po mnoha úsporných opatřeních vrátit se k ziskovým létům. Jako hlavní důvody pro skončení s výrobou firma uvádí obecný pokles zájmu o zimní sporty, a to hlavně o snowboard, ve Švýcarsku, nepříznivý kurz švýcarského franku a změnu chování zákazníků.

Zbylé prodejny Zimtstern se zavřou do konce jara 2018, zaměstnanci se o rozhodnutí majitelů dozvěděli již během podzimu loňského roku. Jediný segment, kde tržby rostou, je cyklistika, proto vedení firmy zvažuje pokračování produkce pouze v této kategorii. Ještě ale není jasné, zda si tato kategorie ponechá název značky Zimtstern, nebo zda nebude prodána jinému majiteli.