Zprávy

Zimtstern se vrací na sportovní trh

17. ledna 2019

Švýcarská značka Zimtstern ohlásila v únoru loňského roku, že končí s výrobou snowboardové módy. Hlavními důvody byl pokles zájmu o snowboardový sport, nevýhodný kurz švýcarského franku i změnu chování zákazníků. Značka vznikla v roce 1995, v období snowboardového boomu zažívala razantní nástup. V roce 2011 připravila první kolekci oblečení určeného cyklistům. Nyní se značka objevuje na sportovním trhu znovu, a to se sortimentem zaměřujícím se na streetwear a mountainbike oblečení. Distribuováno má být přes sportovní a cyklistické prodejny.  

Jeden z obnovitelů značky Hans Allmendinger, který je sám mountainbiker, předpovídá, že tento boom ještě není u konce. Díky elektro MTB se bude skupina zákazníků stále zvětšovat. K rozvoji přispívá také vznik speciálních tratí v turistických regionen, které zvyšuje atraktivitu tohoto sportu. A kolo je stále důležité i ve městech, kde čím dál tím více nahrazuje auta.

Nová kolekce Zimtstern bude k dostání od června. Kromě funkčnosti se výrobci zaměřují na udržitelnost výrobku, používají hlavně přírodní materiály. Uvedení nové kolekce na trh doprovází nová marketingová kampaň na digitálních kanálech. Program „Přátele Zimtsternu“ bude k vidění v mountainbikeových regionech a na sociálních sítích.