Zprávy

Zisk Nutrendu v roce 2015 vzrostl o 85%

Firma Nutrend D.S. měla v loňském roce obrat rekordních 571,4 milionu korun. Její tržby se díky rozšíření výrobního závodu v Olomouci i novým odběratelům meziročně zvýšily o deset procent. Zisk firmy meziročně vzrostl o 85% na 27,5 milionu korun. "Upevnili jsme pozici firmy jako největšího českého výrobce sportovní výživy a doplňků stravy. Podařilo se nám rozšířit síť odběratelů v zahraničí a v současné době dodáváme do více než 40 zemí," komentoval loňské hospodářské výsledky ředitel Nutrend D.S. Richard Zedník.

Zhruba polovinu produkce loni společnost prodala v Česku, kde sportovní výživu dodává do obchodních řetězců, fitness center, specializovaných prodejen se zdravou výživou, lékáren, cyklistických prodejen nebo čerpacích stanic některých řetězců. Nové zákazníky společnost Nutrend D.S. v roce 2015 získala v Německu, Alžírsku, Ázerbájdžánu, Bulharsku a Španělsku. "Export se na celkových tržbách podílel 44 procenty a celkově vzrostl o 14 procent," uvedl Zedník.

Tržbám společnosti loni pomohly i vlastní prodejny, které začala budovat v roce 2013. Na konci roku 2015 měl Nutrend D.S. v tuzemských obchodních centrech 11 prodejen. "V roce 2015 vygenerovaly celkový obrat 43,7 milionu korun, což je nárůst oproti roku 2014 o více než 143 procent," uvedl Zedník, podle kterého jsou všechny prodejny zatím ziskové.

Nutrend D.S. v předchozích letech kvůli rychle rostoucí poptávce v Česku i zahraničí investoval zhruba 270 milionů korun do nových skladových a výrobních hal na okraji Olomouce, díky nimž výrazně zvýšil produkci. V roce 2013 pak zprovoznil novou administrativní budovu s laboratoří za 100 milionů korun.

Loni Nutrend D.S. investoval dalších téměř 130 milionů korun. Hlavní část investic podle Zedníka směřovala do rozšíření výrobního závodu a skladovacích prostor. Firma také modernizovala areál stáčírny vody Horský pramen.

Výrobní portfolio společnosti Nutrend, která byla založena v roce 1993, zahrnuje přes 370 výrobků. Jsou mezi nimi například energetické tyčinky, kloubní výživa či nápoje pro sportovce. Firma Nutrend, která potravinové doplňky a sportovní výživu sama vyvíjí, loni zaměstnávala kolem 150 lidí.

Zdroj: www.edizone.cz