Zprávy

Změny u vybavení lyžařů ve Světovém poháru

30. června 2020

I přes koronavirovou přestávku mohli lyžaři a lyžařky již začít s tréninky a testováním lyží. V tomto období dochází také ke změnám značek vybavení. Na kterých lyžích a botách se budou někteří sportovci objevovat příští sezónu uvádíme v následujícím seznamu. Nejpřekvapivější změnou je pravděpodobně přestup rakouského závodníka Vincenta Kriechmayra po 26 letech od značky Fischer k výrobci lyží Head. Jeho kolega z reprezentace Roland Leitinger přestoupl z rodiny Fischer k Salomonu, Christian Walder od Headu k Salomonu a Stephanie Brunner, rovněž z rakouské reprezentace, přešla od Headu k Atomicu. K Atomicu se od Rossignolu dostala také kanadská závodnice Erin Mielzynski.

Head má nově pod křídly švédskou závodnici Estelle Alphand, která dosud jezdila na lyžích Rossignol. K ní se také přidal švýcarský lyžař Justin Murisier, který jezdil na lyžích Nordica. Jeho kolega z reprezentace, Luca Aerni, změnil lyže Salomon za Fischer.

Od 8. června se k dodavatelům vybavení rakouské reprezentace počítá po 23 letech absence firma Kaestle. Na jejich lyžích bude jezdit v Evropském poháru Mathias Graf, ze švýcarské reprezentace je to pak Cedric Noger.