Zprávy

Značka Alpina slaví 40 let od svého založení

3. února 2020

Výrobce brýlí a helem Alpina Sports slaví v letošním roce 40. výročí svého vzniku, který se datuje do roku 1980. Tehdy byla Alpina založena jako dceřiná firma společnosti Uvex se sídlem Derchingu u německého Augsburgu. Po vzniku značky měla firma 8 zaměstnanců, dnesjich zaměstnává v bavorském Sulzemoosu více než 100.

Alpina měla v začátku pro Uvex otevírat nové distribuční kanály a posilovat jeho pozici na trhu. Zároveň byla Alpina vždy symbolem nových trendů a spojena s módou. V 80. letech se zaměřovala na lyžařské a sportovní brýle, v devadesátých letech byl její sortiment rozšířen o lyžařské a cyklistické helmy. Jako první vyrobila Alpina brýle pro zvýšení kontrastu, jako první upravovala velikosti helem, její brýle Swing patřily v 80. letech k nejprodávanějším. V roce 1987 dosáhla značka 40% podíl na německém trhu.

U příležitosti letošního veltrhu ISPO a v rámci kulatého jubilea firma představila novou podobu oblíbených brýlí Swing a také nový chránič páteře ze stlačené ovčí vlny Prolan.