Příběhy

A jak si představujete dokonalý den na lyžích vy?

Heliskiing – už jen toto slovo samotné zní jako z pohádky nebo ze snu: ze snu o horách kanadské Britské Kolumbie a nekonečných prašanových pláních nad hranicí lesa, kam až oko dohlédne. Dokonalý hluboký prašan na strmých svazích, na nohou lyže Elan Ripstick a helikoptéra, která jen čeká na to, aby vás vyvezla nahoru a vysadila vás v ráji. Jízda za jízdou, oblouk za obloukem – dokud už prostě nemůžete dál a už se těšíte na večerní relax v odlehlé horské chatě s kulinářskými pochoutkami připravenými špičkovým kuchařem světové úrovně.

Posádka WWHS (Wild Wilderness Heliskiing) má za úkol zajistit, aby byl váš heliskiingový zážitek dokonalý v jakémkoli terénu. Jistě – nedotčené karové svahy, ledovce a sjezdy v prašanu mezi stromy mají své nezaměnitelné kouzlo. Mnohem víc si je ale vychutnáte, když vás poslední sjezd zavede do nově zrenovované stylové rustikální chaty Skeena Salmon Lodge, kde na vás čeká výjimečná pohostinnost a kde všechny vaše smysly probudí vynikající jídlo. A za zmínku určitě stojí i famózní vinný lístek!

WWHS nemá vertikální omezení, takže budete moci podniknout tolik sjezdů, kolik jich za den jen stihnete – a kdybyste to náhodou přehnali, můžete svému znavenému tělu dopřát masáž a zrelaxovat ve venkovní vířivce s výhledem na polární záři.

Ale zpátky do odlehlého terénu: bezpečnost je tam vždy na prvním místě a všichni naši průvodci museli v rámci výcviku splnit ty nejvyšší a nejpřísnější mezinárodní standardy. Bez výjimky jsou také členy ACMG (Kanadská horská služba) nebo IFMGA (Mezinárodní svaz horských vůdců), mají certifikáty od Kanadské lavinové společnosti a prošli i záchranářským výcvikem v krizových podmínkách mimo civilizaci.

Elan Ripstick jsou exkluzivní lyže používané u WWHS. Pro Elan je to ideální příležitost, aby technické vlastnosti lyží vyzkoušela rozmanitá skupina lyžařů. A jen tak mimochodem – věděli jste, že široké lyže byly vyvinuty pro kanadské vojenské vrtulníkové operace? I méně zdatní lyžaři na nich zvládnou delší vertikální skoky v terénu a v těžších sněhových podmínkách. A vynikající lyžaři to prostě… můžou řezat!