Zprávy

Warner Bros. Discovery Sports Europe představuje plán letního vysílání

19. dubna 2024

Warner Bros. Discovery Sports Europe zastupuje portfolio sportovních značek, kanálů a platforem společnosti WBD v Evropě. Dohromady každý měsíc oslovuje 130 milionů lidí, zapojuje fanoušky a široké publikum na více než 200 trzích a ve více než 20 jazycích na všech platformách – neplacená televize, placená televize, stream, online a sociální sítě. Warner Bros. Discovery Sports Europe zahrnuje značky Eurosport, Global Cycling Network (GCN), Global Mountain Bike Network (GMBN), Golf Digest a GOLFTV v čele s PGA TOUR, TNT Sports ve Velké Británii a Irsku, jakož i sportovní pořady a obsah na discovery+ a na volně dostupných televizních kanálech Discovery. Ty spojují diváky s největšími sportovními událostmi na světě. Jsou domovem olympijských her v Evropě, tenisových Grand Slamů, cyklistických Grand Tours, více než 600 cyklistických přenosů ročně a UCI Track Champions League, celoroční PGA TOUR, nejlepší nové i stávající série elektrických závodů s ABB FIA Formula E World Championship a FIA eTouring Car World Cup a všech významných závodů mistrovství světa a světového poháru v zimních sportech.

100 dní před zahájením olympijských her v Paříži mediální společnost Warner Bros. Discovery (WBD) nabídla první ukázku toho, jak bude vypadat její pokrytí letošních Letních olympijských her. Představila své pařížské studio a slibuje, že díky němu divákům v létě doručí vůbec nejintenzivnější zážitek v olympijské historii. WBD se zároveň pochlubila hvězdným moderátorem, který bude mít olympijské studio na starosti. Vysílání studií Warner Bros. Discovery House bude k dispozici divákům stanic Eurosportu a uživatelům streamovací platformy HBO Max. Ti se mohou těšit jak na originální olympijské programové formáty, tak zevrubné analýzy a spoustu exkluzivních hostů z řad účastnících se sportovců i významných sportovních činitelů. 

Warner Bros. Discovery House bude sestávat z celkem čtyř studií – jejich chod budou zajišťovat produkční týmy ze Spojeného království, Švédska, Polska, Itálie a Německa. Na hrách budou dále přítomna tři další stanoviště v terénu. První z nich bude vyhrazeno pro vysílání mezinárodního zpravodajského kanálu CNN, další dvě budou určena pro živé vstupy pro španělský, finský a dánský trh. Díky využití nejmodernějších technologií bude zajištěno spojení s lokálními redakcemi v Evropě i ve Spojených státech, přičemž přípravu originálního obsahu bude mít na starost právě globální WBD. 

Již tuto středu v rámci milníku „100 Days to Go“ začalo vysílání 4 formátů na stanicích Eurosportu, které budou k dispozici také na platformě Max. První olympijské schéma roku 2024 bude sestávat z následujících pořadů: The Power of the Olympics (rozhovory se slavnými sportovci, kteří se v Paříži chystají bojovat o olympijské zlato, nejaktuálnější akce z celého světa a další příběhy, které souvisejí s olympijskými hrami).

The Olympians. Originální hodinový dokument, kterým provází devítinásobný světový šampion v BMX Matthias Dandois, zmapuje, jak se desítka předních olympioniků různých národů a různých sportovních disciplín po čtyři roky připravovala na letošní olympijské hry. Půjde například o francouzského desetibojaře Kevina Mayera, španělského kajakáře Saula Craviotta, francouzskou surfařku Pauline Ado, britského plavce Adama Peatyho, německého stolního tenistu Timo Bolla a italského skokana do výšky Gianmarca Tamberiho. 

Chasing Glory. Intimní i dramatická sedmidílná dokumentární série, která vznikla v koprodukci s Red Bull Media House a ve které vystupuje šest sportovců připravujících se na největší globální sportovní událost, bude vysílána na stanici Eurosport 1 a na platformě HBO Max. V sérii z koprodukce s Red Bull Media vystupují Karsten Warholm (držitel rekordu v běhu na 400 metrů z Norska), Janja Garnbret (slovinská lezkyně), Menno van Gorp (holandský breakdancer), Dina Asher-Smith (britská sprinterka), Peter Sagan (slovenský cyklista) a Vahine Fierro (francouzská surfařka). 

Paris: La Vie Sportive. Originální dokument, ve kterém hraje hlavní roli samotná Paříž. Autoři se v něm zaměřují na barvitou stoletou historii metropole a její vztah ke sportu v čase mezi letošní olympiádou a tou předcházející v roce 1924. Průvodcovské role se ujal legendární fotbalista a vítěz Světového poháru FIFA z roku 1998 i titulu UEFA Euro z roku 2000, Thierry Henry. 

WBD má letos v plánu naplno využít potenciál svého kompletního mediálního portfolia a pokusit se oslovit hlavně nové a mladé publikum. Zhruba před měsícem společnost oznámila, že společně s Mezinárodním olympijským výborem připravuje řadu spotřebitelských produktů, jejichž hlavními protagonisty budou postavičky z populárního animovaného světa Looney Tunes. Již během dubna Eurosport začne vysílat sérii epizod Sports Made Simple, ve kterých bude Bugs Bunny vysvětlovat více i méně známé zajímavosti ze světa lehké atletiky, tenisu, volejbalu, gymnastiky i breakdance.  

Ve středu 17. dubna byla na webu Eurosport.com spuštěna nová mikro stránka věnovaná Paříži 2024. Jejich záměrem je nabídnout návštěvníkům komplexní a do 12 jazyků lokalizovanou olympijskou uživatelskou zkušenost, a to i skrze rozsáhlou nabídku kvalifikačních soutěží, rozhovorů s lokálními sportovci a video highlightů. WBD je považována za digitální „domov olympijských her v Evropě“ a její streamovací platformy, včetně v ČR dostupné Max, budou v létě jediným místem, kde bude možné sledovat opravdu jakýkoliv okamžik olympijských her. V součtu tedy půjde o více než 3 800 hodin sportovních utkání. Eurosport během všech 19 dnů zajistí živé zpravodajství přímo z místa konání. 

Kromě té se sportovní fanoušci mohou těšit na tenisové grand slamy Roland-Garros a US Open, nebo cyklistické Grand Tours Giro d’Italia, Tour de France a La Vuelta a España. V průběhu léta se také uskuteční WHOOP UCI Mountain Bike World Series, Speedway GP, Tour de France Femmes nebo 24 Hours of Le Mans. Dohromady s Paříží 2024 tak má WBD v záloze více než pět tisíc hodin sportovních přenosů. 

WBD vysílala první olympijské hry v roce 2018. Od té doby se společnosti každé dva roky daří překonávat dosavadní evropské rekordy ve sledovanosti napříč všemi platformami. Během Zimních olympijských her v Pekingu 2022 se WBD podařilo zdolat hranici jedné miliardy streamovaných minut na platformách discovery+ a Eurosport App. Počet předplatitelů těchto služeb v průběhu Pekingu 2022 vzrostl o více než 50 % oproti předchozím hrám. Letní olympijské hry v Tokiu 2020 zase sledovalo více než 372 milionů diváků na evropských platformách WBD i kanálech 45 partnerů, kterým byla za tímto účelem poskytnuta vysílací podlicence.