Zprávy

Index firem Laureus Sport for Good

14. listopadu 2022

Sportovní nezisková organizace Laureus zveřejnila přehled značek mající pozitivní dopad na sociální oblast a ekologii. V letošním přehledu 29 značek se objevuje 13, které se umístily již v loňském roce. Značky vybírala nezávislá komise tvořená z odborníků v průmyslu. Seznam zahrnuje společnosti působící v různých průmyslových odvětvích včetně sportovního zboží a oblečení, technologií, spotřebních produktů, energetiky, finančních služeb a dopravy.

Značky uvedené v Indexu byly posuzovány podle sedmi klíčových kritérií - sportovní společenské odpovědnosti, environmentálních, sociálních a firemních aktivit, inovace a kreativity během účelově vedených kampaní, přístupu k environmentální, sociální a podnikové správě, úrovně investic do sportu pro dobré účely, do jaké míry jsou jejich sportovní investice v souladu s cíli udržitelného rozvoje OSN, podle jejich obchodní životaschopnosti a v rámci hodnocení jejich závazku budovat spravedlivou společnost, snižovat ekologickou stopu sportu a rozvíjet ekonomiku sportovního odvětví prostřednictvím kampaní pro dobré účely.

Letošními oceněnými jsou v kategorii Sportovní zboží a oblečení: Adidas, Allbirds, Asics, Athleta, Dick’s Sporting Goods, Foot Locker, Hummel, Hylo Athletics, Nike, Patagonia, Rapha, Vaude. V kategorii Konzumního zboží se jedná o firmy: Clif Bar, EA Sports, Lego, Rexona, SunGod. Mezi technologickými firmami se umístily: Google, Microsoft, Rubicon, SAP, Xero, Xylem. V kategorii Energie byly oceněny firmy Ecotricity, Iberdrola. Kategorii Finanční služby tvoří: Allianz, Visa a v kategorii Doprava se umístily Kuehne+Nagel a Nissan.