Zprávy

Partnerem Českých pohárů v aquatlonu a v krátkém triatlonu se stává Speedo

6. března 2024

Novým partnerem Českého poháru v aquatlonu a plavecké části v krátkém triatlonu se stala světová plavecká značka Speedo, jejímž výhradním distributorem v Česku je společnost IGUANA GROUP. O nového partnera se Česká triatlonová asociace bude moci opřít od prvního závodu sezony, kterým byl Aquatlon Zlín. Účastníci jednotlivých závodů se tak mohou těšit mimo jiné nejen na věcné ceny Speedo. Úplnou novinkou pak bude Speedo Plavecká prémie, v rámci které budou oceněni nejlepší plavci pohárových závodů. Speedo Plavecká prémie bude vyhlašována také na Českém poháru v krátkém triatlonu, kde se oblíbená značka stává partnerem plavecké části a pro který bude dodavatelem plaveckých čepic.

„Speedo patří k největším a nejoblíbenějším značkám plaveckého světa. O to víc mě těší, že s ní spojujeme síly. Věřím tomu, že letošní sezona bude teprve začátkem mnohaletého partnerství, které bude úspěšné pro společnost IGUANA GROUP, pro Českou triatlonovou asociaci a také pro její členy, kteří se teď budou se značkou Speedo potkávat na všech závodech Českého poháru v aquatlonu a Českého poháru v krátkém triatlonu,“ říká Antonín Bauer, předseda České triatlonové asociace.

„IGUANA GROUP je distributorem značky Speedo necelé dva roky. Od začátku směřujeme své aktivity nejen na prodejní cíle, ale v co nejvyšší možné míře i na podporu samotných sportovců na všech výkonnostních úrovních, od mladých začínajících nadějí, až po výkonnostní sportovce. Triatlon ve všech jeho odvětvích a jako sport, jehož jednou z disciplín je plavání, byl proto pro Speedo jednoznačnou volbou. Navíc když podpora českého triatlonu není spojená s větší globální sportovní značkou. Jsme velmi rádi, že se nám spolupráci povedlo dohodnout,“ říká Alena Chomátová, obchodní manažerka společnosti IGUANA GROUP v ČR.

Historie značky Speedo se datuje od roku 1914, kdy mladý Skot jménem Alexander MacRae v Austrálii založil firmu na výrobu spodního prádla a plavek. V roce 1928 potom uvedl na trh revoluční plavky „Racerback“ umožňující zcela novou svobodu pohybu, a začal pro své produkty používat značku Speedo, vycházející ze sloganu „Speed on in your Speedos“.

Produkty Speedo byly od začátku velmi oblíbené pro svůj styl a podporu výkonu. Ve 30. letech se značka Speedo celosvětově poprvé zviditelnila na olympijských hrách, když oblékala australské plavce. Po druhé světové válce pak došlo k rychlému růstu a rozvoji značky. Speedo již tehdy dominovalo trhu sportovního plavání a v 50. letech postupně expandovalo do celého světa. Neustálé inovace přinášely obrovské úspěchy sportovců na olympijských hrách, kde značka Speedo dominovala. Značka Speedo také jako první na světě uvedla na trh tkaninu Endurance, která je odolná vůči chloru. Revoluční technologie a použití materiálů s nízkým odporem pomáhaly sportovcům získávat medailové úspěchy a světové rekordy. V roce 2004 se do historie zapsal plavec Michael Phelps, který v plavkách FASTSKIN FSII vybojoval na olympiádě v Aténách 8 medailí. V roce 2010 potom Speedo přišlo s novou specifickou řadou pro triatlon, TriathELITE.